Receptet på det mjöl och sockerfria brödet.

 
 
4 dl ägg
 
2,5 dl 40% vispgrädde
 
2 msk chiafrön
 
4 msk solrosfrön
 
4 msk pumpafrön
 
2,5 dl pofiber
 
2 msk fiberhusk
 
2 tsk bakpulver
 
1 tsk salt
 
1 msk brödkrydda (Kan uteslutas)
 
175 gr i 50 min
 
vispa lätt ihop ägg och grädde.
 
Blanda de torra ingredienserna i en skål
 
Lägg ett bakplåtspapper i en limpform
 
rör ner de torra ingredienserna i ägg och
 
häll blandningen i limpformen, grädda mitt i
 
ugnen i 50 min.
 
Jag strödde på lite svarta vallmofrön innan 
 
gräddningen.
 
Låt den färdiga limpan svalna på galler med 
 
en handduk över.
 
Jag skär den i tunna skivor och fryser in och 
 
tar fram efter behov...
 
 

Kommentera här: